Kuchnia

Zbliżają się święta Bozego Narodzenia-szynki

 

Zbliżają się święta i nie mogły sie obejść bez własnych wędzonych szynek. Tym razem zamarynowałam nie tylko w peklosoli ale i w czosnku, selerze, czerwonym pieprzu oraz oczywiście zielu angielskim i liściach laurowych. Domowym mistrzem wędzenia jest Mąż dzielnie wspierany przez Syna Starszaka. Często słyszę, że w mieście nie można, że to dużo pracy, czasu….Pewnie na balkonie bym wędzarni nie postawiła, ale w domu, w garnku na zrębkach, rybę już wędziłam. A to kolejny krok by poczuć prawdziwy smak mięsa czy ryb.

Szeptunka Maria

Jestem kobietą, która postanowiła iść pod prąd, jeśli chodzi o trendy w medycynie akademickiej, szybkim żywieniu i “nowoczesnym” prowadzeniu domu. Skutecznie pokazuję, że można uwolnić się w swoim domu od komercyjnej chemii do sprzątania i sklepowych kosmetyków, leczyć substancjami naturalnymi. Jako wielodzietna matka, jestem przykładem, że można pogodzić macierzyństwo, pracę, hobby i prowadzić swoje życie zgodnie ze swoim sumieniem.

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *